Welkom bij Kamer58!

K58
Vzw Kamer 58 is een musicalgezelschap voor jongeren, opgericht eind 2002 door 4 oud-leden van het toenmalige Theater Neon. Daar de belangstelling voor jongerenmusical toenam en Neon niet meer in staat was in die behoefte te voorzien, werd een vzw opgericht die enerzijds de overblijvende leden de kans gaf zich verder te ontplooien en anderzijds andere horizonten wou verkennen. Vanaf september 2013 werkt Kamer58 samen met V.E.M.vzw.
Gentenaar James Cooke (1984) studeerde in 2006 af in de richting musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij kreeg zangles van onder andere Peter De Smet, David Verbeeck en Greetje Anthony en volgde ook dansles bij onder meer Lulu Aertgeerts en Peter Kongs. 
De afgelopen jaren zagen we hem aan het werk in de musical "De Zusjes Kriegel" (Uitgezonderd Theater) en in de succes-musical "Daens" (Studio 100) als understudy van Peter Van de Velde voor de rol van Schmitt. Gedurende de tour van Agatha Chistie's "De Muizenval" (Loge 10-producties) wisselde hij samen met Jelle Cleymans af voor de rol van Christoffer Wren. Bij Musical Van Vlaanderen kroop hij in de rol van Koukol tijdens de musical "Dans Der Vampieren".  In  "De giga-grote muisical" van Geronimo Stilton , nam James de titelrol voor zijn rekening. In "Alice in Wonderland" (Studio 100) was hij van de partij als vast lid van het ensemble en laatst kon je hem aan het werk zien in de musical "Domino" (VTM) , waar hij deel was van de hoofd-cast. Ook het televisiescherm is hem niet vreemd. Zo speelde hij reeds enkele opvallende gastrollen in o.a. Spoed, Witse, Aspe en De Kotmadam.
Naast acteur is James ook vaak bezig met regisseren. 
Bij de educatieve tak van "Uitgezonderd Theater!" verzorgt James al ettelijke jaren de regie en/of scenario’s.
Stéphanie Dequin (1978) studeerde af aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier. Daarna behaalde ze nog een Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid aan het CVO KISP. Ze specialiseerde zich nadien nog in hip-hop, jazz-dans en locking aan de Pineapple Studios in London. Als danseres werkte ze al voor ‘Steracteur Sterartiest’ voor de VRT, op de TMF AWARDS voor Katrien, als danspartner van Johan Museeuw in het VT4 programma ‘Let’s Dance’ en choreografeerde ze videoclips als ‘I Wanna Be’ van Brahim, 'This is the new shit' van Marilyn Manson, enz..
Ze danste niet alleen zelf in verschillende shows, ze werkte ook vele choreografieën en modeshows(Kask Mode-academie Gent) uit voor anderen. Bovendien geeft ze les aan het Muda kunstencampus Gent (Jazz-dans, Hedendaagse dans, Repertoire, Musical), Vzw Kamer 58 en aan het Dancecenter Duccatillon .
 

ons iets

zeggen?

Homeshapeimage_7_link_0
AuditiesAudities.htmlAudities.htmlshapeimage_8_link_0